Η ασφάλεια της πατρίδας πάνω από την οικονομία

Όχι μόνο η οικονομία αλλά και η υγεία, η παιδεία, οι τέχνες, κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα στη χώρα, κάθε άλλο δικαίωμα των πολιτών, τα πάντα όλα, έχουν ως προϋπόθεση την ασφάλεια. Ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Αυτό είναι το πλέον δημοκρατικό κι υπερκομματικό σύνθημα-πολιτική, διότι η ασφάλεια, με την πρόληψη και καταστολή που περιλαμβάνει, δεν είναι «αριστερή» ή «δεξιά» και αγκαλιάζει δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, ολυμπιακούς, παναθηναϊκούς και τον Εορδαϊκό. Είναι απλά το πρώτιστο δικαίωμα του πολίτη και το πρώτο καθήκον της συντεταγμένης Πολιτείας. Οποιος θέλει vivere pericolosamente μπορεί να πάει νυχτερινές τσάρκες στο Καράκας, διακοπές στην Καμπούλ ή να καταταγεί στη Λεγεώνα των Ξένων. Για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που δεν θέλουν κινδύνους για την οικογένειά τους και την όλη πατρίδα, έχουμε καθήκον να προσφέρουμε ευλαβικά αυτή την προϋπόθεση μιας ομαλής εθνικής και κοινωνικής ζωής.
Είναι επομένως αναγκαίο να μην εστιάζουμε μόνο στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Καπετάν Τόλιος στην οικονομία, που υπόσχονται στην πράξη δάκρυα και αίμα σε αυτούς που ήδη υποφέρουν. Αλλωστε, δεν χρειάζεται να κοπιάζουμε πολύ γι’ αυτό. Τα λένε μόνοι τους. Π.χ. ο Λαπαβίτσας, τον οποίον πριν δεν ήξεραν και τώρα είναι υποψήφιος βουλευτής της Κουμουνδούρου, είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν αυτοεξευτελίζεται να λέει ότι θα χορέψουν στο ταψί την Ευρώπη, αφού η ίδια η Ευρώπη τους δανείσει τα χρήματα για να αγοράσουν το ταψί. Ο Λαπαβίτσας λέει το αυτονόητο, ότι η «γενναία» μονομερής ενέργεια θα δημιουργήσει άμεσα και για κάποιο διάστημα προβλήματα στον εφοδιασμό και θα απαιτηθεί, π.χ., περιορισμός στην κυκλοφορία των Ι.Χ. Μετά την δύσιν του ηλίου όλοι σπίτια ή ποδαράτοι, αλλιώς στην κομαντατούρ δι’ υπόθεσίν τους να έχουν ψιλοκουβέντα με τον Σκουρλέτη.

Αυτή την αυτονόητη συνέπεια των τσαμπουκαλεμένων πολιτικών προτάσεων του Τσίπρα δεν την κατέβασε από την γκλάβα του ο Μουρούτης, ο σοβαρός Λαπαβίτσας την επισημαίνει και ουδόλως τον λοιδορώ. Ο άνθρωπος, όπως κι ο Αλαβάνος, δεν λέει παρλαπίπες, λέει αυτό που πιστεύει, τη λογική συνέχεια των θέσεών του: σύγκρουση ίσον επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και για καιρό προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς. Οι νταραβεριτζήδες του Αλέξη, Εξάρχεια και ανακυκλωμένο ΠΑΣΟΚ, είναι που λένε το μαγικό, ήτοι ότι θα κάνουν αντιευρωπαϊκή πολιτική εντός του ευρώ, ότι θα βαρέσουν κεφαλιές στη Γερμανία και τους άλλους χαζούς Ευρωπαίους και ότι αυτοί οι χαζοί θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη βενεζουελάνικη περιπέτεια του Αλέξη με κολλαριστά ευρώπουλα, ώστα να αγοράσει ξανά, π.χ. τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, να διώξει την COSCO και να προσλάβει 12 μεραρχίες δημοσίους υπαλλήλους.
Αυτά όμως που λένε για την ασφάλεια, για τη λαθρομετανάστευση και την τρομοκρατία είναι ακόμη πιο σοβαροί κίνδυνοι, διότι, όπως ξέρουμε, για την εξαρχειώτικη κομπανία του Αλέξη, όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Πρέπει λοιπόν να ρίξουμε φως στη θέση τους γι’ αυτά και να θυμίσουμε τι κάναμε εμείς.
Η δική μας παράταξη έφτιαξε την τάφρο, τον φράχτη στον Εβρο, έκανε τον «Ξένιο Δία», τη διαρκή επιχείρηση κατά της λαθρομετανάστευσης στις πόλεις κι έτσι έχουμε δει δραστική βελτίωση, και γειτονιές που είχαν μετατραπεί σε προάστια της Λαχώρης θυμίζουν πάλι λίγο Ελλάδα, αλλά ειδικά το αίσχος του κέντρου της Αθήνας έλαβε τέλος.
Η Γαλλία αναγκάστηκε να κατεβάσει στρατό για να περιπολεί στους δρόμους, τραυματισμένη από όσα έκαναν σουνίτες μουσουλμάνοι μετανάστες που είχαν ανατραφεί μέσα στο γαλλικό σύστημα, Γάλλοι πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, που -θυμίζω- ήταν ατζέντης του αίσχους της Νομικής και της Υπατίας, θέλει να γκρεμίσει τον φράχτη στον Εβρο, να χορηγήσει παραμονή και υπηκοότητα αθρόα σε λαθρομετανάστες, να κλείσει τα κέντρα κράτησης. Επίσης ο Τσίπρας και οι ψιλοκαπεταναίοι του υπόσχονται αφοπλισμό της Αστυνομίας, κατάργηση και ενοποίηση μάχιμων υπηρεσιών, αυτών που ενοχλούν τις εξαρχειώτικες συνιστώσες, όπως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κ.λπ. Θα ντύσει τους αστυνομικούς στα ροζ και θα τους μοιράσει ματσάκια με άνηθο και σκόρδα, για να ξορκίζουν το κακό και το έγκλημα.
Οταν η βλακεία συναντά τις ψευδοεθνικιστικές ψυχώσεις και την απάτριδα λογική μιας ελάχιστης μειοψηφίας που διεκδικεί την εξουσία, τότε το μείγμα είναι πολύ επικίνδυνο για τη συντριπτική πλειοψηφία, διότι τα δεινά θα τα υποστούν οι πολλοί, δεξιοί κι αριστεροί, οι οποίοι όμως δεν θέλουν τη σουνιτική πλημμυρίδα να πνίξει τη χώρα, δεν θεωρούν το «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» και την ανομία ως δημοκρατικά δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να παίξουν στην Κουμουνδούρου το αριστερό επιτραπέζιο παιχνίδι που λέγεται «πολυπολιτισμική κουρελού» κι όποιον πάρει ο Χάρος. Χρέος δικό μας, η υπεράσπιση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας και από αυτόν τον κίνδυνο.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*υποψ. βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τη Ν.Δ.

Αναρτήθηκε στην εφημερίδα ” Δημοκρατία” 14.01.2015.


admin

Comments are closed.